Krok 1
Filety z makreli, a następnie musimy je dokładnie osuszyć, z ostrej papryczki musimy wyciąć gniazdo nasion.
Krok 2
Papryczkę, czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy te składniki z miękkim masłem, pieprzem, solą oraz dwoma łyżkami słodkiej papryki.
Krok 3
Filety smarujemy zrobionym masłem, odstawiamy je na 15 minut.
Krok 4
Następnie grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony po kilka minut, do tego czasu gdy ryba będzie dobrze upieczona, a skórka będzie chrupiąca.
Składniki:
– 100g miękkiego masła
– 2 ząbki czosnku
– sól
– słodka papryka
– 2 filety z makreli ze skórką
– ostra papryczka
– kilka gałązek świeżej kolendry
– pieprz
Czas przygotowania: 40 min.
Na ile osób: 2 osoby