Udostępnij post Facebook Twitter LinkedIn Google + Email Grillowana kukurydza grilladm2022-05-19T05:50:00+02:00 Przepisy Krok 1W dużym garnku gotujemy wodę, do wrzątku wkładamy kukurydzę, razem z liśćmi i gotujemy przez około 20 minut.Krok 2 Z limonki ścierami skórkę i odkładamy na bok, wyciskamy sok i z pozostałymi składnikami przekładamy do blendera, wszystko miksujemy razem.Krok 3Z ugotowanej kukurydzy usuwamy liście, nacieramy ją masłem, a następnie układamy na ruszcie.Krok 4Grillujemy przez około 15 minut, odwracając kukurydzę tak, aby przyrumieniła się z każdej strony.Składniki:– 100g miękkiego masła– limonka– szczypta pieprzu cayenne– pieprz– 4 kolby kukurydzy– pół pęczka kolendry– ząbek czosnku– sólCzas przygotowania: 45 min.Na ile osób: 4 osoby