Sposób przygotowania:
Krok 1
Myjemy ryby i oczyszczamy je z łusek.
Krok 2
Siekamy czosnek i umieszczamy go wewnątrz ryb, wraz z ziołami. Z wierzchu posypujemy je pokruszoną suszoną pietruszką.
Krok 3
Ryby kładziemy na folii aluminiowej, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Krok 4
Zawijamy je bardzo dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 5
Następnie pieczemy na grillu przez około 40 minut, obracając co jakiś czas.
Składniki:
– 4 sztuki pstrąga
– łyżeczka suszonej pietruszki
– jedna świeża szałwia
– 4 gałązki świeżego oregano
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 4 ząbki czosnku
– 4 gałązki rozmarynu
– jedna cytryna
Czas przygotowania: 60 min.
Na ile osób: 4 osoby