Udostępnij post Facebook Twitter LinkedIn Google + Email Grillowany pstrąg z ziołami grilladm2022-05-19T05:41:36+02:00 Przepisy Sposób przygotowania:Krok 1Myjemy ryby i oczyszczamy je z łusek.Krok 2Siekamy czosnek i umieszczamy go wewnątrz ryb, wraz z ziołami. Z wierzchu posypujemy je pokruszoną suszoną pietruszką.Krok 3Ryby kładziemy na folii aluminiowej, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek.Krok 4Zawijamy je bardzo dokładnie i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.Krok 5Następnie pieczemy na grillu przez około 40 minut, obracając co jakiś czas.Składniki:– 4 sztuki pstrąga– łyżeczka suszonej pietruszki– jedna świeża szałwia– 4 gałązki świeżego oregano– 3 łyżki oliwy z oliwek– 4 ząbki czosnku– 4 gałązki rozmarynu– jedna cytrynaCzas przygotowania: 60 min.Na ile osób: 4 osoby