• 735 000 208 kontakt@garmaz.com.pl
Grille gazowe
  • Główna
  • O nas
  • Grille
  • Serwis
  • Akcesoria do grilli
    • Skrzynki do wędzenia
    • Wiórki do wędzenia
    • Akcesoria do konserwacji i czyszczenia grilli
    • Narzędzia do grillowania
    • Noże, szczypce
    • Fartuchy do grillowania
  • Blog
KONTAKT
00 items
  • Główna
  • O nas
  • Grille
  • Serwis
  • Akcesoria do grilli
    • Skrzynki do wędzenia
    • Wiórki do wędzenia
    • Akcesoria do konserwacji i czyszczenia grilli
    • Narzędzia do grillowania
    • Noże, szczypce
    • Fartuchy do grillowania
  • Blog

Udostępnij post

Facebook Twitter LinkedIn Google + Email

Pierś z kurczaka z brzoskwiniami z grilla

grilladm2022-05-19T05:40:48+02:00
Przepisy

Sposób przygotowania:

Krok 1
Wyciskamy sok z pomarańczy, a na patelni na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy łyżkę cukru, smażę aż cukier zacznie się karmelizować. Następnie dodajemy sok z pomarańczy. Gotujemy aż sok zupełnie odparuje. Cebulę przekładamy do miski i odstawiamy na chwilę, aby wystygła.

Krok 2
Teraz brzoskwinie kroimy w kosteczkę i dodajemy ją do cebuli, doprawiamy do smaku cienko pokrojoną bazylią i miętą, następnie mieszamy.

Krok 3
Piersi z kurczaka kroimy w cienkie plastry, mięso układamy między dwiema foliami spożywczymi lekko posmarowanymi oliwą, rozbijamy tłuczkiem, smarujemy przyprawą do kurczaka wymieszaną z ketchupem.

Krok 4
Na mięso układamy plaster sera brie, do tego kładziemy łyżkę farszu z cebuli i brzoskwini. Brzegi mięsa zawijamy do środka, aby nachodziły na siebie. Mięso z zewnątrz smarujemy przygotowaną marynatą.

Krok 5
Mięso grillujemy na grillu z pokrywą. Gotowe roladki podawaj z przygotowaną sałatką z pomidorkami i oliwkami.

Składniki:
– 400g piersi z kurczaka
– 2 łyżki przyprawy do kurczaka
– 3 łyżki ketchupu
– 4 sztuki pomarańczy
– 1 łyżka cukru
– 5 łyżek oliwki z oliwek
– jeden ser brie
– 2 małe czerwone cebule
– 6 świeżych listków z bazylii
– 6 listków mięty
– 3 sztuki brzoskwini

Sałatka:
– 200g pomidorków koktajlowych
– pół słoika zielonych oliwek
– sos winegret
– garść rukoli

Pomidorki kroimy na pół, a później wszystko mieszamy ze sobą.

Czas przygotowania: 50 min.
Na ile osób: 6 osób

Infolinia 735 000 208

kontakt@garmaz.com.pl

ul. Jałowcowa 11, 15-523 Grabówka,

NIP 5431310156, REGON 050811136

43 1950 0001 2006 1989 3833 0002

Informacje

  • Zwroty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Przydatne linki

  • Serwis
  • Płatności
  • Dostawa
Garmaz © 2022. All Rights Reserved
Realizacja i-f.online
  • Polski