Sposób przygotowania:
Krok 1
Schab kroimy w dwu centymetrowe steki, pozostawiamy kostki oraz wierzchnia warstwę słoniny.
Krok 2
W misce mieszamy składniki: przyprawę do mięsa, sos Worcestershire, miód, zmielony pieprz, sos do steka i posiekane zioła. W marynacie obtaczamy steki ze schabu, miskę odstawiamy na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.
Krok 3
Steki grillujemy na średnio rozgrzanym grillu przez 25 minut obracając je co jakiś czas, podczas grillowania, co jakiś czas nakładamy na mięso marynatę. Mięso podajemy z sosem do steka.
Składniki:
– 100 mililitrów sosu do steka
– 50 mililitrów oleju
– łyżka miodu
– 2 łyżki zmielonego czarnego pieprzu
– kilogram schabu
– 2 łyżki sosu Worcestershire
– jedna gałązka oregano
– 2 łyżki przyprawy do mięsa
Czas przygotowania: 30 min.
Na ile osób: 4 osoby