Historia firmy
Firma Garmaz zajmuje się produkcją oraz dystrybucją profesjonalnych urządzeń do grillowania w tym grilli gazowych, węglowych, wędzarni, a także akcesoriów do grillowania.
Wieloletnie doświadczenie spowodowało, że firma produkuje urządzenia do grillowania, które zaspokajają potrzeby najbardziej wymagających klientów. Grille wykonane są z najwyżej jakości komponentów m.in stali nierdzewnej #340, rusztów żeliwnych, rożen elektrycznych oraz wyposażone są w opcje do beztłuszczowego, równomiernie zrumienionego grillowania kurczaka, kebaba, itp. tzw. „infrared burner”.
Grille posiadają unikalny design i wyposażone są m.in. w ledowe pokrętła do ustawiania temperatury grillowania.
1956
W 1959 roku z miejscowości Bielefeld w Niemczech Jonas Schneider wraz z synem otworzył mały zakład zajmujący się naprawą elektrycznych produktów gospodarstwa domowego.
1972
Rozpoczęcie produkcji łożysk do maszyn dla przemysłu spożywczego.
1983
Rozszerzenie profilu działalności o obróbkę blach ze stali nierdzewnej na zlecenie firmy Behrens Blechbearbeitung.
1989
Rozpoczęcie produkcji rusztów żeliwnych oraz wkładów kominkowych.
1995
Otwarcie biura projektowego.
1996
Produkcja kominków i pieców na węgiel.
2000
Rozpoczęcie produkcji grilli węglowych.
2005
Otwarcie nowej walcowni blach i montowni grilli gazowych w Gütersloh.
2012
Rozpoczęcie produkcji opiekaczy gazowych.
2016
Przeniesienie produkcji grilli gazowych na Słowację.
2020
Dalszy rozwój firmy.
BLOG
Przepisy i porady
Zobacz przepisy i porady jak optymalnie wykorzystać grill gazowy
Tofu z grilla
grilladm2022-05-18T16:53:37+02:00Jak zrobić tofu z grilla?Grillowane tofu perfekcyjnie nadaje się na kanapki, do sałatek lub makaronu i ryżu. Przyszykowana wcześniej...
Ser camembert w marynacie z grilla
grilladm2022-05-18T16:47:06+02:00Sposób przygotowania:Krok 1Słodką paprykę, tymianek oraz pieprz mieszamy z oliwą.Krok 2Do marynaty wkładamy ser na co najmniej pół godziny.Krok...
Szaszłyki z kurczaka z ananasem z grilla
grilladm2022-05-19T05:40:14+02:00Sposób przygotowania: Krok 1 Piersi suszymy papierowym ręcznikiem i kroimy w dwu centymetrową kostkę. Przyprawę łączymy z olejem i mieszamy –...
Steki ze schabu z grilla
grilladm2022-05-19T05:40:22+02:00Sposób przygotowania: Krok 1 Schab kroimy w dwu centymetrowe steki, pozostawiamy kostki oraz wierzchnia warstwę słoniny. Krok 2 W misce mieszamy składniki: przyprawę...
Słodko-kwaśne skrzydełka po koreańsku z grilla
grilladm2022-05-19T05:40:41+02:00Sposób przygotowania: Krok 1 Skrzydełka myjemy i suszymy. Rozcinamy na pojedyncze kawałki a końcówkę skrzydełka usuwamy - nie nadaje się ona...
Pierś z kurczaka z brzoskwiniami z grilla
grilladm2022-05-19T05:40:48+02:00Sposób przygotowania: Krok 1 Wyciskamy sok z pomarańczy, a na patelni na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy się...
Łosoś z cukinią i pomidorami z grilla
grilladm2022-05-19T05:41:07+02:00Sposób przygotowania: Krok 1 Łososia kroimy w sześciocentymetrowy kwadrat, ser kroimy w grubsze plastry, a cukinię w bardzo cienkie plastry, posypujemy...
Krewetki z grilla
grilladm2022-05-19T05:41:19+02:00Sposób przygotowania: 1. Krewetki nacinamy od strony grzbietu i wyciągamy jelito, odrywamy głowę krewetki. 2. Owoce morza możemy grillować z odrobiną...