Historia firmy

 Firma Garmaz zajmuje się produkcją oraz dystrybucją profesjonalnych urządzeń do grillowania w tym grilli gazowych, węglowych, wędzarni, a także akcesoriów do grillowania.

Wieloletnie doświadczenie spowodowało, że firma produkuje urządzenia do grillowania, które zaspokajają potrzeby najbardziej wymagających klientów. Grille wykonane są z najwyżej jakości komponentów m.in stali nierdzewnej #340, rusztów żeliwnych, rożen elektrycznych oraz wyposażone są w opcje do beztłuszczowego, równomiernie zrumienionego grillowania kurczaka, kebaba, itp. tzw. „infrared burner”.  

Grille posiadają unikalny design i wyposażone są m.in. w ledowe pokrętła do ustawiania temperatury grillowania.

1956

W 1959 roku z miejscowości Bielefeld w Niemczech Jonas Schneider wraz z synem otworzył mały zakład zajmujący się naprawą elektrycznych produktów gospodarstwa domowego.

1972

Rozpoczęcie produkcji łożysk do maszyn dla przemysłu spożywczego.

1983

Rozszerzenie profilu działalności o obróbkę blach ze stali nierdzewnej na zlecenie firmy Behrens Blechbearbeitung.

1989

Rozpoczęcie produkcji rusztów żeliwnych oraz wkładów kominkowych.

1995

Otwarcie biura projektowego.

1996

Produkcja kominków i pieców na węgiel.

2000

Rozpoczęcie produkcji grilli węglowych.

2005

Otwarcie nowej walcowni blach i montowni grilli gazowych w Gütersloh.

2012

Rozpoczęcie produkcji opiekaczy gazowych.

2016

Przeniesienie produkcji grilli gazowych na Słowację.

2020

Dalszy rozwój firmy.

BLOG

Przepisy i porady

Zobacz przepisy i porady jak optymalnie wykorzystać grill gazowy

Tofu z grilla

Jak zrobić tofu z grilla?Grillowane tofu perfekcyjnie nadaje się na kanapki, do sałatek lub makaronu i ryżu. Przyszykowana wcześniej...

Steki ze schabu z grilla

Sposób przygotowania: Krok 1 Schab kroimy w dwu centymetrowe steki, pozostawiamy kostki oraz wierzchnia warstwę słoniny. Krok 2 W misce mieszamy składniki: przyprawę...

Krewetki z grilla

Sposób przygotowania: 1. Krewetki nacinamy od strony grzbietu i wyciągamy jelito, odrywamy głowę krewetki. 2. Owoce morza możemy grillować z odrobiną...